Richtlijnen Corona

Hier vind je actuele informatie over de situatie rond Corona, op basis van een aantal vragen en antwoorden. De informatie op deze pagina is mede gebaseerd op het Protocol Verantwoord Sporten.

Heb je een vraag die hier niet vermeld is, stel hem aan je trainer/coach of iemand van het bestuur.

De basisregels zijn:

  • bij klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
  • ben je 18 jaar en ouder: houd buiten het sporten 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak je handen.

Veelgestelde vragen corona

Wat is het belang van de basisregels?

De relevante basisregels:

  • bij klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
  • ben je 18 jaar en ouder: houd  buiten het sporten 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak je handen;
  • schud geen handen;
  • nies en hoest in je elleboog.

Wanneer iedereen zich aan deze basisregels houdt wordt de organisatie van onze activiteiten een stuk gemakkelijker. Een voorbeeld: stel je vertoont klachten maar komt toch. Dan moet een van onze vrijwilligers, in dit geval een trainer, voor jou beslissen dat je weer naar huis moet gaan. Dat legt een behoorlijke verantwoordelijkheid bij onze vrijwilligers. Want stel het was een wedstrijd en de coach kan jou als flitsende linkerhoekspeler wel heel goed gebruiken: dilemma! Daarom: neem je eigen verantwoordelijkheid hierin, dan komen we samen verder. 

Bedenk dat het aantal besmettingen toeneemt als we ons niet naar de basisregels gedragen. Dat zal tot gevolg hebben dat de maatregelen strenger worden. We mogen onze activiteiten dan waarschijnlijk niet meer voortzetten zoals we nu doen. En dat wil niemand!

Hoe gaan de trainingen?

Vanaf 5 juni 2021:
* Er zijn buiten- en zaaltrainingen voor jeugd en volwassen. Ook volwassenen ouder dan 26 jaar mogen vanaf nu trainen in de groep zonder 1,5 meter afstand te houden.

Richtlijnen buitentrainingen:

* Vooraf thuis omkleden, naar het toilet en handen wassen.
* Kom maximaal 5 minuten voor de start van de training.
* Geen ouders bij de trainingen. Zij kunnen niet verder dan de parkeerplaats om hun kind af te zetten.
* Na afloop gaat iedereen direct weer naar huis, tenzij de kantine open is (en er een barverantwoordelijke aanwezig is).

Richtlijnen zaaltrainingen:

* In de sporthal wordt door personen vanaf 13 jaar een mondkapje gedragen met uitzondering van de warming up en tijdens het trainen/spelen.
* De kleedkamers van de sporthal kunnen worden gebruikt. Let op het maximum aantal personen dat tegelijk van een kleedkamer gebruik mag maken.
* Na afloop gaat iedereen direct weer naar huis, tenzij de kantine open is (en er een barverantwoordelijke aanwezig is).


Hoe gaan de wedstrijden?

Voor de jeugd worden in de maand juni 2021 nog enkele wedstrijden in de alternatieve competitie door het NHV georganiseerd. Er gelden de volgende regels:

* De kantine is gesloten. 
* De kleedkamers en toiletten kunnen gebruikt worden.
* Er is geen publiek bij de wedstrijden, alleen teambegeleiders, ouders die ingedeeld zijn als velddiensten en ouders die de kinderen naar een uitwedstrijd brengen zijn aanwezig. 
* Bij de veldwedstrijden hangt de velddienst de netten op, schenkt ranja in de rust en maakt de wisselbanken schoon.

Het NHV heeft richtlijnen opgesteld voor deze wedstrijden.

Voor de senioren worden nog geen wedstrijden georganiseerd.

Wat zijn de actuele richtlijnen m.b.t. de kantine

* Sportkantines mogen vanaf 5 juni 2021 hun terras en binnenruimte openstellen tussen 6 en 22 uur, met vaste zitplaatsen aan een tafel (maximaal 4 personen). Er wordt gekeken naar openingsmogelijkheden na de trainingen van de senioren.
* Tijdens de wedstrijden voor de jeugd in juni 2021 is de kantine gesloten (koffie/thee voor begeleiders en ranja voor de teams wordt apart verzorgd).


Wat moet ik doen als ik besmet ben?

Het bestuur heeft op basis van de informatie van de rijksoverheid een protocol gemaakt wat te doen als een LHV-er besmet blijkt te zijn met corona.

De eerste actie ligt bij het lid zelf, door de juiste persoon bij LHV te informeren. Andere acties zijn er voor trainers of contactpersonen van activiteiten en de contactpersoon vanuit het bestuur (To Schoenmakers).

Dus: blijkt uit een Coronatest dat je besmet bent met het virus, volg dan het protocol.

Is iemand met wie jij nauw contact hebt (gehad) besmet? Dan krijg je van de GGD advies op maat. Als iemand uit jouw huishouden besmet is, dan ga je zelf in ieder geval 10 dagen in quarantaine. Bron: rijksoverheid.nl

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is spelregels-op-onze-sportlocatie-1-juli-klein.png