Richtlijnen Corona

Hier vind je actuele informatie over de situatie rond Corona, op basis van een aantal vragen en antwoorden. De informatie op deze pagina is mede gebaseerd op het Protocol Verantwoord Sporten.

Heb je een vraag die hier niet vermeld is, stel hem aan je trainer/coach of iemand van het bestuur.

De belangrijkste basisregels zijn:

  • bij klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
  • houd buiten het sporten 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak je handen, geen handen schudden.

Veelgestelde vragen corona

Wat is het belang van de basisregels?

De relevante basisregels:

  • bij klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
  • houd  buiten het sporten zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak je handen;
  • schud geen handen;
  • nies en hoest in je elleboog.

Wanneer iedereen zich aan deze basisregels houdt wordt de organisatie van onze activiteiten een stuk gemakkelijker. Een voorbeeld: stel je vertoont klachten maar komt toch. Dan moet een van onze vrijwilligers, in dit geval een trainer, voor jou beslissen dat je weer naar huis moet gaan. Dat legt een behoorlijke verantwoordelijkheid bij onze vrijwilligers. Want stel het was een wedstrijd en de coach kan jou als flitsende linkerhoekspeler wel heel goed gebruiken: dilemma! Daarom: neem je eigen verantwoordelijkheid hierin, dan komen we samen verder. 

Bedenk dat het aantal besmettingen toeneemt als we ons niet naar de basisregels gedragen. Dat zal tot gevolg hebben dat de maatregelen strenger worden. We mogen onze activiteiten dan waarschijnlijk niet meer voortzetten zoals we nu doen. En dat wil niemand!

Hoe gaan de trainingen?

Vanaf 14 januari 2022 worden er weer trainingen gehouden.

Het coronatoegangsbewijs is voor mensen vanaf 18 jaar verplicht om te kunnen trainen. Voor jeugd onder 18 jaar geldt deze regel niet.

Er is momenteel geen publiek toegestaan. Ouders van jeugdleden blijven buiten. Waar nodig wordt de jongere jeugd aan de sporthaldeur opgehaald door de trainers en daar ook weer afgezet. 

Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Daarbuiten wel. Ook dienen mensen vanaf 13 jaar een mondkapje op te doen in de sporthal, behalve tijdens de training zelf. 

Voor opening van de kantine, zie https://lhvleusden.nl/richtlijnen-corona


Hoe gaan de wedstrijden?

De competitie ligt momentel stil.

Voor opening van de kantine, zie https://lhvleusden.nl/richtlijnen-corona

Het NHV heeft richtlijnen opgesteld voor de wedstrijden.


Wat zijn de actuele richtlijnen m.b.t. de kantine

De kantine is momenteel gesloten.

De kantine is (in betere tijden) alleen open als er op dat moment een bar-vrijwilliger beschikbaar is. We hebben een barteam met vaste vrijwilligers en delen bij competitiewedstrijden leden en ouders in. Vind jij het leuk om actief te worden in het barteam? We horen het graag!

Het terras bij de kantine


Wat moet ik doen als ik besmet ben?