Via de Learn Handball licentie kunnen jeugdtrainers van LHV een app installeren waarop trainingsoefeningen en zelfs volledige trainingsprogramma’s aangeboden worden. De hierin beschreven aanpak wordt gesteund door het Nederlandse Handbal Verbond. Met korte filmpjes wordt helder en duidelijk uitgelegd hoe je deze training aan kunt bieden aan de handbaljeugd. Het doel van LHV is om hiermee het huidige kader te ondersteunen én om het technisch minder goed geschoolde ouders makkelijker te maken om ook training te gaan geven.

LHV startte in januari 2022 een pilot met het gebruik van de Learn Handball App bij vier handbaltrainers. In maart en augustus is dit breder uitgerold en op dit moment maken tien trainers/coaches gebruik van de oefenstof in de app. We zien hierbij dat de trainingen van de jongste jeugd allemaal op een lijn zitten en dat we naast ‘echte’ trainers nu ook ouders hebben kunnen toevoegen aan de trainersgroep! Twee personen leggen zich toe op de keeperstraining, want ook daarvoor is oefenstof in de app beschikbaar.

LHV vindt de pilot dan ook zeer geslaagd en wil zeker verder met het gebruik van de app. De uitdaging is nu een mogelijkheid te vinden om de jaarlijkse licentiekosten van ca. 800 euro te dekken.

Mogelijk gemaakt via Platform Sport en Bewegen Leusden

De aanschaf van de trainersondersteunende licentie voor de Learn Handball App is mogelijk gemaakt met een micro-krediet vanuit het sportakkoord via het Platform Sport & Bewegen Leusden. Om onze ervaringen te delen met andere Leusdense clubs stond dit bericht ook in de laatste nieuwsbrief van het Platform. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Leusdense sport- en beweegwereld, abonneer je dan op deze nieuwsbrief via onderstaande knop: