Na de aankondiging van de versoepelingen van de coronamaatregelen per 26 januari, hebben we van het NHV (de bond) bericht gekregen dat de wedstrijden per direct zoals gepland doorgaan. Wel is er ruimte om de wedstrijden van het eerstvolgende weekend uit te stellen in overleg met de tegenstander. Daarnaast verwachten wij dat sommige teams incompleet zullen zijn door de vele besmettingen. Het kan dus goed zijn dat wedstrijden alsnog uitvallen. 

Niettemin bereiden wij ons nu voor op de komende wedstrijddagen. Publiek is ook weer welkom, op 1,5 meter afstand van elkaar en met mondkapje op (vanaf 13 jaar). De kantine kan open tot 22:00 uur. Ook daar geldt 1,5 meter afstand en een verplichte zitplaats. Bij het verplaatsen dien je een mondkapje te dragen (vanaf 13 jaar). Wij checken het coronatoegangsbewijs van mensen van 18 jaar en ouder bij binnenkomst in de kantine via de zijdeur. 

Er is al een mail uitgegaan van het barteam, dat oproept om je in te tekenen voor bardiensten. Fijn als zich mensen melden voor aankomend weekend, zodat we zo veel mogelijk open kunnen zijn.

Wanneer kom je niet?

Je komt niet naar LHV als je besmet bent of klachten hebt. 

Wanneer een huisgenoot of nauw contact besmet is, zijn er situaties waarbij je niet in quarantaine hoeft (als je zelf niet besmet bent en geen klachten hebt). Zie de website van de overheid.

Omdat het nu actieve coronavirus zeer besmettelijk is, hebben we er begrip voor wanneer mensen om die reden besluiten om (tijdelijk) niet te komen trainen of een wedstrijd te spelen. Doe wat goed voor jou voelt. 

En dan nog even dit:

Wanneer iedereen zich aan de basisregels houdt wordt de organisatie van onze activiteiten een stuk gemakkelijker. Een voorbeeld: stel je vertoont klachten maar komt toch. Dan moet een van onze vrijwilligers, in dit geval een trainer, voor jou beslissen dat je weer naar huis moet gaan. Dat legt een behoorlijke verantwoordelijkheid bij onze vrijwilligers. Want stel het was een wedstrijd en de coach kan jou als flitsende linkerhoekspeler wel heel goed gebruiken: dilemma! Daarom: neem je eigen verantwoordelijkheid hierin, dan komen we samen verder. 

Bedenk dat het aantal besmettingen toeneemt als we ons niet naar de basisregels gedragen. Dat kan tot gevolg hebben dat de maatregelen strenger worden. En dat wil niemand!