Met ingang van 15 januari is het weer toegestaan om trainingen te organiseren, ook in de binnensport. De trainingen kunnen dus weer starten. Competitiewedstrijden mogen nog niet gespeeld worden. De sportkantine blijft gesloten.

Tijdens de training hoef je geen 1,5 meter afstand te houden, maar daarbuiten wel. Ook draag je vanaf 13 jaar een mondkapje in de sporthal voordat de training start. Publiek is niet toegestaan. Ouders van jeugdleden blijven buiten. Waar nodig wordt de jongere jeugd aan de sporthaldeur opgehaald door de trainers en daar ook weer afgezet. 

Voor 18 jaar en ouder geldt het coronatoegangsbewijs. Op trainingsavonden sporten we met bekende groepen. Daarom passen we hier dezelfde procedure toe als voor de lockdown: we zullen de sporters de komende week checken, nieuwe mensen ook een scan afnemen en daarna steekproefsgewijs controleren. Dat doen we bij de ingang van de sportzaal zelf.

Omdat de besmettingscijfers hoog zijn en door de versoepelingen waarschijnlijk gaan toenemen, is het belangrijk om bij klachten thuis te blijven, je te laten testen en te laten weten waneer je een besmetting hebt opgelopen. De quarantaineregels voor nauwe contacten zijn ook versoepeld, zie de website van de rijksoverheid.