Vanaf 28 november geldt er een stop op verschillende activiteiten vanaf 17 uur ’s avonds, waaronder amateursport en horeca. De maatregelen die al golden (coronatoegangsbewijs en geen publiek) blijven van kracht. Daarnaast is er een aanscherping in het gebruik van mondkapjes (in kantine en gang) en het houden van 1,5 meter afstand.

Trainingen

We bieden aan de jeugdteams nu trainingen op maandag- en woensdagmiddag tot 17 uur. Voor de senioren is er helaas geen trainingsaanbod meer mogelijk doordeweeks. Incidenteel kan er op zondag een training gepland worden als er zaalruimte is.

Wedstrijden

De handbalbond heeft laten weten dat verenigingen en teams zelf kunnen kiezen of zij hun wedstrijden willen spelen. Wedstrijden die eindigen na 17 uur worden sowieso afgelast. Vooralsnog denken wij dat onze jeugdwedstrijden door kunnen gaan. Met de seniorenteams overleggen we. Bijvoorbeeld Yourlease Eemland 1 heeft al besloten voorlopig niet te spelen, omdat er niet getraind kan worden. 
Publiek is niet toegestaan. Wel laten we vanaf nu maximaal 3 rij-ouders van de uitspelende teams toe in de sporthal. Zij houden daarbij 1,5 meter afstand en dragen een mondkapje.

Kantine

In de kantine gelden nu de volgende horecaregels: vaste zitplek op 1,5 meter afstand en bij verplaatsen is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit geldt bovenop het coronatoegangsbewijs.

Activiteiten

De activiteitencommissie heeft in overleg met het bestuur besloten om de Kerstbingo/loterij die gepland stond op 18 december nietdoor te laten gaan. Op vrijdag 14 januari staat een Pubquiz op het programma. We wachten de richtlijnen af en besluiten later of en in welke vorm deze door kan gaan. 

Mondkapje verplicht

Een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, behalve tijdens het sporten voor spelers, trainers, coaches en scheidsrechters, en als je op een vaste plek in de kantine zit. Voor de training kom je dus met een mondkapje op naar de sporthal. Op wedstrijddagen kom je met een mondkapje op naar de kantine en draag je die tot het binnengaan van de sporthal. Mensen die zijn ingedeeld als tijd-, zaal- of bardienst dragen ook een mondkapje. 

Basisregels