Er is veel aandacht in de media voor seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport. Binnen LHV streven we ernaar om voor iedereen een optimaal sociaal en veilig sportklimaat te bieden, vrij van:

We vergroten de veiligheid door risico’s die we waarnemen met elkaar te bespreken en door preventieve maatregelen te nemen. We hebben daarover afspraken gemaakt die zijn vastgelegd in de Gedragsregels en Gedragscode, welke te lezen zijn op de LHV site Beleid & Richtlijnen.

Kijk hier voor een toelichting op sociale veiligheid:

Indien je een vermoeden hebt van een vorm van grensoverschrijdend gedrag of je voelt je hiervan het slachtoffer, dan kun je hierover in gesprek met de Vertrouwens Contact Persoon (VCP) van LHV; Corina Jantzen. Ze is te bereiken per mail.

Wil je liever een onafhankelijke VCP spreken, dan kun je je wenden tot de VCP van KV Antilopen Vertrouwens Contact Persoon » Korfbalclub Antilopen

Tenslotte is het ook mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met het Centrum Veilige Sport Nederland;  Wil je iets melden of contact met ons opnemen?- Centrum veilige sport Nederland

Voor meer informatie check de LHV site: Vertrouwenscontactpersoon.