Wat was het dit jaar weer een succes, het was heerlijk weer en heel veel blije jeugdleden.

Dit jaar stond in het teken van de olympische spelen.

Vrijdag avond kwam iedereen aan op het kamp, de papa’s en mama’s werden uit gezwaaid en de tassen werden uitgepakt.

We begonnen de avond met een lekker glaasje limonade en actief groepsspel.

Matthijs had een gaaf spel gemaakt waarbij je verschillende olympische “steden” (checkpoints in het bos) moest zoeken via navigatie waar je punten voor kreeg. Echter liepen er ook nog tikkers in het bos die als je gepakt werd een groepspunt konden pikken. Natuurlijk waren de snelle mannen van de kampbegeleiding de tikkers, dus voor de kinderen een spannende uitdaging. Na 2 uur lang lopen/rennen, zoeken en vragen beantwoorden zou je denken dat de jeugd heeel moe was. Maar die hadden plezier en energie voor 10.

In de tenten werd snoep uitgedeeld, gekletst, gestoeid en vooral weinig geslapen.

Zaterdag ochtend waren de meeste jeugdleden dan ook lekker vroeg buiten om met de begeleiding te voetballen, lummelen of lekker in de speeltuin te spelen.

Na het ontbijt was er weer een spel, Levend stratego in het bos. De strategieën werden bedacht en de vlaggen verstopt. Iedereen was goed fanatiek en de kaartjes werden dan ook hevig over en weer gegeven. Hierna werd er lekker een broodje worst/kaassoufflé gegeten om weer bij te tanken.

Zaterdag middag hadden Jack & Stijn hun best gedaan op een groot spel door het bos en de heide. We moesten een toren bouwen, speerwerpen, elastiek lopen, ballen in tonnen gooien, estafette lopen en ver springen en dit allemaal als team.

Toen iedereen dit gedaan had konden de punten worden geteld en was het tijd om lekker te gaan eten. Op het menu stond pasta bolognese met salade en een ijsje toe.

De hele dag was er tussendoor al flink gerepeteerd voor allemaal gave acts want ‘s avonds was de bonte avond! Er kwamen weer allemaal te gekke acts voorbij, zingen, dansen, goochelen, een spelshow en een toneelstuk en dit allemaal zelf bedacht!

De jury vond de keuze dit jaar dan ook weer erg moeilijk maar uiteindelijk hebben de dames die een dans op de lazy song deden de 1e prijs gewonnen!

Helaas bleef het die avond wat regenachtig en was de jeugd ondertussen toch wel erg moe. Dus langzaam aan verdwenen de kinderen hun bedden in en gingen de lampjes uit.

Zondag ochtend zat de begeleiding dan weer om 7 uur klaar om iedereen een goedemorgen te wensen, echter hadden ze lekker geslapen en kwamen de eerste kinderen rond 8 uur hun tenten uitdruppelen. Die ochtend waren er toch veel blije gezichtjes toen er verse croissantjes op tafel kwamen. Er werd nog gespeeld, alvast wat opgeruimd en geveegd en toe was het tijd voor het aller laatste spel : slagbal!

Met z’n alle zijn we naar een zandvlakte gelopen en hebben hier een paar spannende potjes slagbal gedaan. Hierna is iedereen zijn spullen gaan inpakken en de tenten werden schoongemaakt. Nog even spelen en toen kwamen de papa’s en de mama’s alweer om hun kind(eren) op te halen.

Kortom: Een heel leuk kamp met prachtig weer en veel gezelligheid.