In april zijn op de velden van de Leusder Handbal Vereniging (LHV) twee beachsportvelden aangelegd. Sindsdien hebben sportclubs er volop de beach-varianten van handbal, volleybal, korfbal en voetbal op gespeeld. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn kunnen ook andere partijen in de zomermaanden komen sporten. Op de website https://lhvleusden.nl/beachveld-leusden-reserveren/ kan iedereen een reservering aanvragen. Wethouder Wim Vos probeerde het al even uit.

Initiatiefnemers LHV en AFAS-LEOS nodigden Wim Vos en vertegenwoordigers van het Fonds Samenlevingsinitiatieven en het Platform Sport & Bewegen Leusden, die het project financieel ondersteunen, uit om sfeer te komen proeven tijdens een trainingsavond. De wethouder trok zelfs schoenen en sokken uit om een potje mee te volleyballen. Wim Vos: “ik vind het stoer dat de verenigingen dit project hebben doorgezet ondanks corona. Het zand is prima om op te spelen. Ik hoop dat veel mensen deze zomermaanden hier komen sporten en ook het strandgevoel beleven.”   

Wethouder Wim Vos doet mee met een potje beachvolleybal, op de achtergrond de beachhandballers van Voice uit Nijkerk.

Riet Koetsenruijter van het Fonds sprak waardering uit voor dit initiatief en roept inwoners van Leusden op om er gebruik van te maken. Maar ook voor bedrijven en organisaties ziet zij mogelijkheden om een clinic te volgen naast een vergadersessie. Daan van Westen van het Platform zag mogelijkheden voor naschoolse sportactiviteiten. Op dit moment maakt de Sportieve Naschoolse Opvang (SNO) al gebruik van de beachvelden.

De verenigingen stellen de velden nu dus open voor een groter publiek. Samen met de buurtsportcoaches uit Leusden zijn er ook ideeën voor activiteiten voor volwassenen in de Sportzomer-weken. Dat maakt het voor individuen mogelijk om mee te doen aan een beachsport. Meer informatie binnenkort op https://leusdenfit.nl

Het veld is oorspronkelijk aangelegd voor de duur van een seizoen om het beachsporten uit te proberen. Door corona konden er geen toernooien georganiseerd worden.  Mede daarom onderzoeken de clubs nu wat ervoor nodig is om het veld nog een seizoen te laten liggen. Als dat lukt is er ook volgend seizoen weer volop gelegenheid om actief te zijn op het zand.