De regen van de afgelopen weken zorgde ervoor dat het beachveld niet gebruikt kon worden. Het water liep onvoldoende weg. Het zand is direct op het asfalt aangebracht, zonder drainage. Beachtrainingen konden daarom helaas een tijdje niet doorgaan. Gelukkig wordt er warmer en droger weer verwacht. 

Sinds het veld begin april beschikbaar kwam, is er door de jeugd t/m de B kennisgemaakt met Beach Handball. Het zand was soms nog wel koud, en het is natuurlijk even wennen om op zand te bewegen, maar er is al veel geleerd en pret gemaakt. Klaas Pranger en Elmer Pouw hebben zich opgeworpen als Beach Handball-trainers. Zij ondersteunen de team-trainers op het zand. Elmer vertelt: “ik heb vroeger zelf veel lol beleefd aan Beach Handball. We deden regelmatig mee met studententoernooien. Ik hoop dat enthousiasme op de LHV jeugd over te brengen.” Het spel is echt anders, vooral gericht op fun, creativiteit en sportiviteit. “En lekker duiken natuurlijk!”

Nu het weer opknapt is er ook voor de oudere teams gelegenheid om het zand eens uit te proberen. Als de coronasituatie verder verbetert, hopen we in de zomermaanden clinics en wedstrijdjes te kunnen organiseren. 

Maar eerst is er op het beachveld op zaterdag 12 juni van 10:00 tot 11:30 uur een regionale workshop voor Beach Handball-trainers georganiseerd door het NHV. Ook leuk en leerzaam voor de trainers van LHV. Geef je op via https://beachhandball.nl/beach-handball-workshop-voor-trainers/.

De bond heeft ook twee filmpjes online gezet, met een introductie voor trainers, scheidsrechters en spelers. https://beachhandball.nl/beach-handball-introductie/

Andere gebruikers

De volleyballers van AFAS-LEOS maken vanaf de start veel gebruik van de velden. Ze zijn enthousiast dat ze buiten kunnen sporten, zeker in deze coronatijden.  Er zijn al wat voorzichtige plannen voor toernooien later, als de coronasituatie dat toestaat.

Enkele jeugdspelers van voetbalvereniging Roda’46 hebben zich al uitgeleefd met Beach Soccer en in de maand juni gaat ook Korfbal club Antilopen beach-trainingen aanbieden aan hun teams. Ook volleybal-, voetbal- en handbalclubs uit de regio komen binnenkort op het zand sporten. Op maandagavonden gaat handbalvereniging Voice uit Nijkerk voor haar eigen leden trainingen geven. 

Het is de bedoeling dat het veld op uren dat het niet in gebruik is door de sportclubs door anderen gereserveerd kan worden. Vanwege de regels rondom corona hebben we besloten om de tool voor reserveringen door particulieren in de maanden mei en juni 2021 nog dicht te houden. We hopen dat die mogelijkheid er in de maanden juli en augustus wel komt.