De jeugdleden van LHV collecteren al meer dan 10 jaar voor Jantje Beton. Voor wie Jantje Beton nog niet kent: 1 op de 3 kinderen speelt bijna nooit buiten. Buitenspelen is dus niet voor ieder kind vanzelfsprekend. LHV komt daarvoor in actie. 50% van de opbrengst is voor onze clubkas (met als doel het LHV jeugdkamp) en 50% is voor Jantje Beton. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities, zoals kinderen met een handicap.

In 2021 hebben we ondanks corona toch kunnen collecteren. Het ging dit jaar echt anders. We moesten de bus op de grond zetten en een grote stap achteruit doen. Hierdoor hielden we 1,5 meter afstand. Daarnaast konden we al om 16:00 gaan lopen, omdat iedereen toch thuis is. Dat was wel heel fijn.  

Helaas was er een zeer matige opkomst van onze jeugdleden. Wellicht door corona, maar daarover hebben we niet veel gehoord. We zijn wel heel trots op de collectanten die wel kwamen opdagen: Jahmiero, Lasse, Odin, Pepijn en Boris. Zij hebben meer dan €500,- opgehaald!

Edo en Elmer, ook dank voor jullie begeleiding en graag tot de volgende keer! Margareth: dank voor het in de Tabaksteeg huis-aan-huis rondbrengen van onze QR-code briefje!

Je kunt nog doneren

De opbrengst is nog niet definitief, de elektronische collectebus is nog de rest van de maand actief! Dus kan er ook op de website nog gedoneerd worden. In de bussen zat in totaal ruim 375 euro. En dat samen met de prognose van de digitale opbrengst (150 euro) maakt dat we het doel voor dit jaar gehaald hebben! 

Met een groet van de organisatie, Andries en Klaas