Na een jaar uitstel is het zover: eind maart wordt het tijdelijke beachveld aangelegd. Het zand wordt geleverd door J. van den Brom (Nijkerkerveen) en verdeeld over het veld door het Leusdense bedrijf Van Schoonhoven Infra. Klaas Pranger en Marita Voogt hebben met hulp van anderen veel tijd in de organisatie en het financieren van het project gestopt. Mede dankzij subsidie van het Fonds Samenlevingsinitiatieven en het Platform Sport en Bewegen is er straks een beachveld voor o.a. handbal en volleybal. 

Jan Hondelink heeft in de tussentijd zijn werkzaamheden voor de beach-commissie beëindigd. Wij bedanken Jan voor zijn inzet. Zonder hem was dit project niet van de grond gekomen. Er is ook versterking uit een andere hoek: Minco Kersloot van volleybalvereniging Afas-LEOS. Afas-LEOS kijkt ernaar uit om buiten op het zand te kunnen gaan trainen. 

Planning trainingen

Tijdens de ALV kwam de vraag op of we het beachveld uit kunnen stellen als de avondklok van kracht blijft. Door het zand is er immers minder ruimte om op het asfalt te trainen. We doen dat niet. De afspraken met de leveranciers zijn gemaakt en zij hebben de werkzaamheden ingepland. Het kost de commissie na het leveren en verspreiden van het zand nog tijd om het veld helemaal speelklaar te krijgen, voor zowel handbal als volleybal. We willen er met Afas-LEOS in april mee aan de slag. De TC zal in overleg met de trainers een planning gaan maken voor de trainingen op het asfalt (op veld 1) en op het zand (op veld 2). We realiseren ons dat de puzzel, ook voor de betrokken trainers, lastiger te maken is als de avondklok na 30 maart van kracht blijft. Wel is ook het beachveld beschikbaar om op te trainen. 

De planning wordt in overleg met Afas-LEOS gemaakt. Het zal gebeuren dat Afas-LEOS op het beachveld aan het sporten is en een LHV team tegelijkertijd handbaltraining heeft op veld 1. Dat zal vast even wennen zijn, maar we kijken ernaar uit om de volleyballers te verwelkomen op onze accommodatie.  

Andere sporten

Op momenten dat LHV of Afas-LEOS geen gebruik maakt van het beachveld, kunnen andere sporters uit Leusden of handballers uit de regio intekenen op het gebruik van de velden. Het reserveringsformulier daarvoor staat op de website. Zij gebruiken het veld op eigen risico. Vanwege de coronamaatregelen moet steeds bekend zijn welke sporters waar gebruik van maken. Ook moeten sporters veilig en zonder overlast voor andere gebruikers het veld kunnen bereiken en verlaten. Al met al een heel geregel waarvoor we veel moeten afstemmen met de andere gebruikers van het sportpark. Daarom zullen we in de eerste periode (tot ergens in mei) oefenen met alleen gebruik door LHV, Afas-LEOS en eventueel overdag buurtsportcoaches/SNO. Als dat goed gaat, stellen we het reserveringsformulier in werking.