Door de situatie rond het coronavirus is het voor de activiteitencommissie een gek seizoen. Het in augustus gemaakte plan moest helaas in de ijskast. Dan maar over een andere boeg, dachten Yoon-Sil Schaefer en Marouska Meijer. Vrijdagavond 28 november organiseerden zij een online PubQuiz. Op de dag zelf verrasten zij de deelnemers thuis met een tasje vol versnaperingen voor een gezellig avondje.

Net als bij de PubQuizen in de kantine, was Steven Rothuizen de onvolprezen presentator. Vakkundig loodste hij de 12 deelnemende teams door 6 rondes van vragen.  Die zaten thuis, soms zelfs nog verdeeld over twee plekken, en konden via een MS Teams sessie de quiz volgen.  Teams appten de antwoorden via een foto aan Steven die ook de jury was. 

Het team Potter/van der Heijden bracht maar liefst 308 jaar aan levenservaring in. Carin daarentegen was helemaal alleen, maar zij wist –nadat ze de boel aan de praat had gekregen – in haar eentje evenveel punten te scoren als het barteam van de familie Voogt (dat deze editie duidelijk moeite had met punten scoren nu ze de presentator geen drankjes konden aanbieden) en het team JAM dat voor het eerst meedeed. Chapeau!

De winst ging naar de Peutjes, familie van Martijn. Die hadden zich voor de gelegenheid opgesplitst in twee teams en werden prompt nr 1 en nr 2.  Ook bij de eerdere quizen in de kantine zijn zij vaak het te kloppen team. Voor een volgende keer zoeken we nieuwe uitdagers!

Het was leuk om zo toch met elkaar een activiteit te kunnen doen. Hopelijk kan dit snel weer in het echt in de kantine, en kunnen ook de kaart/spelletjesavonden weer georganiseerd worden. Tot die tijd, houd vol!