De teams van de samenwerking met Auto Smeeing/BDC hebben na een korte pauze de trainingen weer hervat. Ook spelen zij enkele oefenwedstrijden (in Soest en bij andere clubs), voordat voor het 1e team op 12 september met een uitwedstrijd aan de 1e divisie competitie begint. Het 2e team speelt in de Hoofdklasse, waarvoor de competitie in oktober begint. 

De teams spelen onder de naam Yourlease/Eemland. Yourlease is de sponsor. Yourlease least auto’s en e-bikes en is gevestigd in Soest. In eerdere jaren werden de combinatieteams Yourlease/HV Eemland genoemd, waarbij HV stond voor handbalvereniging. HV laten we nu weg. Het gaat namelijk niet om een nieuwe of aparte handbalvereniging, maar om een samenwerking tussen Auto Smeeing/BDC en LHV. 

Samen met de mensen van BDC kijken we hoe we het met publiek bij de thuiswedstrijden in coronatijd kunnen doen. Voor de oefenwedstrijden die in Soest plaatsvinden geldt een reserveringsplicht via e-mail handbaleemland@outlook.com. Helaas was er meer animo voor de eerste oefenwedstrijd dan er plaatsen beschikbaar waren. Hopelijk lukt het ons om onze leden en geïnteresseerden tijdens het seizoen voldoende mogelijkheden te bieden om de thuiswedstrijden te kunnen meebeleven.  Meer informatie over de procedure volgt. 

Op de hoogte blijven van de ins en outs van de Eemland teams? Volg ze op Facebook: https://www.facebook.com/HandbalEemland/

Niet alleen bij de heren senioren werken we samen met Auto Smeeing/BDC. Wij hebben net als BDC een damesteam in de zondagcompetitie. Onze dames komen over uit de jeugd en spelen breedtesport. De dames van BDC komen uit in de 1eklasse van de wedstrijdsport. De teams gaan samen trainen, een keer in de week in Leusden onder leiding van onze Carin Nijhuis en de andere keer in Soest onder leiding van Mandy Timmer. De proeftrainingen voor de zomerstop zijn alvast goed bevallen.