Sluiting verlengd t/m 28 april

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een onhoudbare druk op de zorg te voorkomen heeft het kabinet besloten bestaande maatregelen te verlengen. De sportaccommodaties blijven zeker tot en met 28 april gesloten. We houden er rekening mee dat we ook na 28 april de trainingen nog niet kunnen hervatten.

Handbal challenge van LHV

Om de bal toch te kunnen blijven overspelen is Edo Steenbeek een handbal challenge gestart. Maak een filmpje van jezelf terwijl je een bal die wordt aangegooid vangt en vervolgens weer weggooit. Edo maakt van al deze filmpjes een LHV clip. De oproep is in de app-groepen van de teams verspreid en er zijn al leuke inzendingen binnen!

Het begin van de handbal challenge van LHV

Competitie zaal beëindigd, competitie veld afgelast tot 1 juni

Het NHV heeft op 24 maart besloten om de zaalcompetitie als beëindigd te beschouwen. Wedstrijden worden niet ingehaald en ook is er geen reguliere, maar vrijwillige promotie/degradatie. De TC zal de situatie met Heren 1 bespreken.

Daarnaast is besloten om de wedstrijden in de veld- en beachcompetitie tot 1 juni te schrappen. Het NHV zal de komende periode kijken naar de mogelijkheden om z.s.m. weer te gaan handballen na 1 juni. Op last van de rijksoverheid was het al niet meer mogelijk om in de periode tot 1 juni toernooien of evenementen te organiseren.

Lees het bericht van het NHV.

Hiermee is nog niet duidelijk geworden of de sportaccommodaties na 6 april gesloten blijven voor trainingen. Het is de verwachting van wel, maar daarover later meer.

Verlenging maatregelen t/m 6 april

De maatregelen gaan verder. Sportaccommodaties zijn gesloten tot en met 6 april. Dat betekent dat ook de eerste veldcompetitiewedstrijden zijn afgelast en we geen clubactiviteiten hebben tot en met 6 april.

De maatregelen hebben gevolgen voor het beachveld. We hebben de levering van het zand tot nader order uitgesteld. De boarding is al wel geplaatst met hulp van veel vrijwilligers, waarvoor dank. Meer informatie over beach handball en het beachveld vind je onder het menu Beach.

De boarding is klaar, maar het zand komt voorlopig helaas niet.

Wanneer de maatregelen langere tijd gaan aanhouden, heeft dat verdergaande gevolgen voor de club. Naast dat het ontzettend jammer is dat we niet kunnen handballen en elkaar niet kunnen ontmoeten, heeft het ook gevolgen voor de inkomsten en uitgaven. Het bestuur houdt de komende tijd een vinger aan de pols.

Geen clubactiviteiten tot 1 april

In navolging van het advies van NOC*NSF en het NHV (de handbalbond) heeft het bestuur besloten om clubactiviteiten bij LHV tot 1 april af te gelasten in verband met de verspreiding van het Corona-virus. Dat betekent dat naast de wedstrijden, ook de trainingen en bijeenkomsten niet doorgaan in deze periode. 

Dat wil zeggen geen klaverjas/spelletjesavond op 20 maart en op 29 maart geen eten + Nederland-Spanje kijken in de kantine.Ook voor de Avond van LHV (met de algemene ledenvergadering) gaan we een latere datum kiezen dan 27 maart. Zodra we deze gepland hebben, sturen we de uitnodiging en stukken opnieuw.

Meer informatie over het verdere verloop van de zaalcompetitie en de periode na 1 april volgt als we die hebben.